nieuws

Groningen en Haren aaneengebouwd

bouwbreed Premium

haren ­ De 2400 nieuwe woningen die de gemeente Haren wil realiseren, moeten vooral tussen Groningen­Zuid en het dorp Haren worden gebouwd. Dat voorkeursmodel bepleit een werkgroep van deskundigen en vijftig burgers uit Haren, die verschillende varianten voor de woningbouw hebben bestudeerd en uitgewerkt.

Naar verwachting neemt het gemeentebestuur van Haren rond oktober een beslissing. Tot medio september kunnen de inwoners nog hun mening kwijt.

Als de huidige voorkeursvariant door B en W van Haren wordt overgenomen groeien Groningen en Haren aan elkaar vast. Hoewel deze ontwikkeling al tientallen jaren dreigt, hebben de gemeentebesturen daar altijd de rem op willen zetten. Gezien de toenemende behoefte aan huizen lijkt het volbouwen van het tussenliggende groene gebied nog slechts een kwestie van tijd.

Het eveneens in het gebied gesitueerde recreatieplasje Sassenhein, de golfbaan en sportcomplex Esserberg blijven daarbij mogelijk gespaard.

Reageer op dit artikel