nieuws

Gemeenteraad wil stagnatie in bouw CiBoGa keren

bouwbreed

GRONINGEN ­ Er moet heel snel iets gebeuren aan de volledig gestagneerde nieuwbouw van de prestigieuze binnenstadswijk CiBoGa in Groningen. Dat vinden alle politieke partijen in de gemeenteraad. Sinds het definitief afblazen van het spectaculaire appartementengebouw Caleidoscoop, begin dit jaar, lijkt alle nieuwbouw in de wijk te stagneren.

De eerste afgebouwde delen van de wijk bieden een troosteloze aanblik, omdat er nog steeds hekken omheen staan en de openbare ruimte en infrastructuur niet klaar zijn. In vergelijking met een jaar geleden zit er geen beweging meer in de nieuwbouw.

Volgens wethouder K. Schuiling zijn er nog steeds serieuze onderhandelingen gaande met een grote projectontwikkelaar. Eerder kwam de oorspronkelijke ontwikkelaar het contract met de gemeente niet na, omdat de marktomstandigheden waren verslechterd. Groot probleem blijft de grondprijs van CiBoGa. De dure huizen, die er aanvankelijk zouden komen, zijn hierdoor onverkoopbaar. De huizen moeten dus kleiner en goedkoper, terwijl er wel veel dure voorzieningen moeten komen. Dat laatste kan de gemeente uiteindelijk veel geld gaan kosten.

Teneinde de verkoop van huizen in CiBoGa te bevorderen, werd eerder ook al de parkeernorm van een halve parkeerplaats per woning opgeschroefd. Het autoluwe karakter van de wijk is daarmee grotendeels verloren gegaan.

Reageer op dit artikel