nieuws

Gemeentehuis: acht jaar na oplevering noodrenovatie

bouwbreed

houten ­ De gevel van het gemeentehuis in Houten vertoont zodanig zwakke plekken dat platen met verticaal metselwerk per direct worden verwijderd. De gemeente onderzoekt verdere aantasting van het gebouw. Een woordvoerder benadrukt dat de veiligheid van publiek of ambtenaren niet in het geding is.

Uit veiligheidsoverwegingen laat de gemeente muurplaten met verticaal metselwerk in de gevel van het noodtrappenhuis verwijderen. Bij inspectie bleken de panelen zodanig te zijn verzakt dat ze “in het ergste geval” uit de muur kunnen vallen.

De platen meten 90 centimeter bij 1,20 meter en hangen vanaf kozijnhoogte tussen de raampartijen. Een aantal raamdorpels ligt los. Onder de muur aan de buitenkant loopt publiek, binnen zijn de nooduitgangen. De gaten in de muur worden tijdelijk met noodmateriaal gedicht. Hoe lang dit zal duren hangt af van de omvang van eventuele verdere scheurvorming en van de kostenpost.

Brandje

Reageer op dit artikel