nieuws

Extra geld voor verbetering scholen

bouwbreed

AMSTERDAM ­ De gemeente Amsterdam investeert de komende vijf jaar 250 miljoen euro in verbetering van de huisvesting van het voortgezet onderwijs. Voor een aantal scholen is sprake van nieuwbouw, andere schoolgebouwen worden gerenoveerd.

Nieuwbouw is vooral aan de orde in de Westelijke Tuinsteden. Veel onderwijsgebouwen daar zijn vijftig jaar oud. Bij de inrichting van de na­oorlogse wijken werd gekozen voor concentratie van scholen. Spreiding van schoolgebouwen is onderdeel van de herstructurering van de Tuinsteden.

De rijksoverheid financiert de verbouwingen in het voortgezet onderwijs voor meer dan de helft. De gemeente investeert 90 miljoen euro. Betere huisvesting moet helpen het vak van leerkracht aantrekkelijker te maken. De stadsdelen investeren ook nog eens miljoenen in de huisvesting van het basisonderwijs.

Reageer op dit artikel