nieuws

Colt houdt klimaat productiehal op peil

bouwbreed

Colt houdt klimaat productiehal op peil

cuijk ­ Het klimaat in een productiehal is doorgaans moeilijk te beheersen. Colt ontwikkelde als oplossing de Klimaatstraat. Alle benodigdheden van dit systeem kunnen zonder bouwkundige voorzieningen direct onder elke dakconstructie worden gemonteerd. Volgens de leverancier verdeelt deze compacte installatie zonder transmissieverliezen warme lucht. Een digitale regeling houdt de uitblaastemperatuur constant en vermijdt een overschot aan warmte. Het systeem werkt decentraal; een aantal apart functionerende installaties kunnen zo de temperatuur in grote productiehallen regelen. Colt levert proportioneel te regelen verwarmingsvermogens van 30 tot 400 kilowatt. De Klimaatstraat is uit te breiden met warmteterugwinning, (zomer)ventilatie, onderdrukcompensatie of mechanische koeling. De regeling kan ook op de gemeten vervuiling reageren en zo bijvoorbeeld lashallen extra ventileren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels