nieuws

Bouwterrein bezet door communisten

bouwbreed

WINSCHOTEN ­ Actievoerders van de Verenigde Communistische Partij (VCP) uit Scheemda hebben vrijdag een toekomstig bouwterrein voor een nieuwe wijk ‘De Blauwe Stad’ bij Winschoten bezet. De communisten zijn fel tegen de komst van het nieuwe prestigieuze bouwproject, dat zich te veel zou richten op het hogere marktsegment. Daardoor zouden in de ogen van de VCP slechts rijkere Duitsers of de beter verdienende Nederlander kans maken op een woonplek.

Met de symbolische bezetting willen de partijleden onder meer voorkomen dat geplande grondwerkzaamheden kunnen beginnen. De actievoerders zien liever dat meer geld wordt gestoken in Oost­Groningen in het algemeen, in zaken als de verbetering van het openbaar vervoer.

Het groepje actievoerders heeft nabij Oostwold een tent opgezet en leuzen opgehangen als ‘Blauwe Stad, zwarte gat’. De actievoerders hopen op versterking. Zij zeggen desnoods maandenlang te blijven.

Reageer op dit artikel