nieuws

Bouw aan Oosterdokskade begonnen

bouwbreed

den haag ­ Vandaag wordt een begin gemaakt met het bouwrijp maken van de Oosterdokskade in Amsterdam.

Het gebied naast het Centraal Station in de hoofdstad is daarom de komende vijf jaar grotendeels afgesloten voor alle verkeer.

Het Oosterdokseiland, waarop de Oosterdokskade loopt, ligt aan het IJ vlakbij het Centraal Station. Op het eiland stond sinds de jaren zestig een distributiecentrum van PTT Post. Toen de PTT in de jaren negentig aangaf te willen vertrekken, schreef de gemeente een prijsvraag uit onder drie ontwikkelaars. MAB uit Den Haag won.

Het stedenbouwkundig plan, dat Erick van Egeraat Associated Architects in opdracht van MAB maakte, is omvangrijk. In het gebied komen woningen, winkels, kantoren, bedrijven, horeca, een bibliotheek, een conservatorium en een hotel. Onder het hele eiland komt een grote tweelaagse parkeergarage. Ook worden er twee nieuwe bruggen aangelegd.

Uitvoering

Reageer op dit artikel