nieuws

Zorgen om Hollandse Waterlinie

bouwbreed

utrecht ­ De Kamer van Koophandel Utrecht is uiterst bezorgd over de economische ontwikkeling van het gebied Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maandag stemden Provinciale Staten in met het ontwerpplan, Panorama Krayenhoff II.

In dit plan staat bescherming van het gebied voorop. “We vrezen dat economische ontwikkeling in de vorm van bedrijfsterreinen en woningbouw onmogelijk wordt”, aldus voorzitter J. Bielders van de Kamer van Koophandel.

De NHW is een Hollands verdedigingssysteem door middel van water en loopt van het IJsselmeer naar de Betuwe. De Kamer van Koophandel Utrecht heeft grote plannen met het gebied. Zo zou een stuk grond bij Tull en ’t Waal (gemeente Houten) geschikt zijn als bedrijventerrein. Volgens Bielders heeft Provinciale Staten met de instemming van het plan de eerste stappen gezet om een groot deel van het Utrechtse grondgebied op slot te gooien. “We gaan nu partijen mobiliseren om volgende stappen te kunnen dwarsbomen.”

Reageer op dit artikel