nieuws

Sphinx­directie ziet af van loonsverhoging

bouwbreed Premium

maastricht ­ De directie en het managementteam van sanitairbedrijf Sphinx zien dit jaar af van een loonsverhoging. Ze leveren ook tien verlofdagen in om de loonkosten in de hand te houden. Het overig personeel van de fabrikant van wastafels en toiletten krijgt per 1 juli een loonsverhoging van 1,75 procent.

“De 1,75 procent initiële loonsverhoging is gematigd en dat is van groot belang voor de toekomst van Sphinx en de werkgelegenheid bij onze onderneming in Maastricht”, aldus directeur R. van Brug in een verklaring. De CAO loopt tot 1 april 2004.

Afgesproken is verder dat een werkgroep de cao gaat napluizen op mogelijkheden voor kostprijsverlagingen. Sphinx zit op dit moment midden in een reorganisatie waarbij 120 van de 650 banen moeten verdwijnen.

In februari eindigde een staking bij het bedrijf in Maastricht nadat vakbonden en de onderneming een akkoord hadden bereikt over een ontslagvergoeding voor de 120 werknemers.

Reageer op dit artikel