nieuws

Snelweg Ardennen toch deels open

bouwbreed Premium

Snelweg Ardennen toch deels open

brussel ­ België beperkt de overlast die alom wordt gevreesd als gevolg van werkzaamheden aan de snelweg Namen­Aarlen (de E411 richting Luxemburg) door de Ardennen. Er zal altijd minstens één rijstrook in beide richtingen openblijven. De Waalse autoriteiten willen de E411, alsmede de E25 tussen Luik en Aarlen, renoveren omdat het wegdek erbarmelijk slecht is. Toen de plannen bekend werden, stak er een storm van protest op onder omwonenden, bedrijven en lokale overheden omdat de wegen zolang dichtgaan.

Minister Daerden (verkeer) is voor die druk gezwicht, schrijft de krant De Standaard. De aanbesteding is opgeschort en er komen extra rijstroken. De periode dat er wordt gewerkt, wordt ingeperkt maar dat betekent wel dat er tijdens de zomermaanden wordt doorgewerkt. Volgens de krant wordt de startdatum van het werk van 15 september opgeschoven. Maart 2004 is de nieuwe uiterlijke begindatum.

Reageer op dit artikel