nieuws

Rubbertegel met keurmerk

bouwbreed

amsterdam ­ Granuband recycelt al 10 jaar autobanden. Sinds april heeft het bedrijf het Milieukeur voor zeven typen rubberen veiligheidstegels en één doe­het­zelf­tegel.

In de nieuwe installatie in het westelijk havengebied van Amsterdam verwerkt Granuband jaarlijks 2 miljoen autobanden. Het productieproces voorziet in scheiding van de metalen delen, het nylon en de rubberkorrels of granulaat. Granuband gebruikt de korrels voor de productie van rubbertegels. “Hiervan maken wij onder meer 90.000 vierkante meter rubbertegels per jaar”, zegt salesmanager B. Kösters.

Om het Milieukeur te krijgen heeft het bedrijf aanpassingen doorgevoerd. Nu kent het proces meer controlestappen, terwijl de kleurstof van de tegels is gewijzigd.

Het motief om het Milieukeur aan te vragen, is de verbetering van de kwaliteit van het product. Kösters: “Bovendien willen we ons als enige Nederlandse producent onderscheiden van de buitenlandse producenten. Het verschil tussen onze tegels en die van de concurrenten is moeilijk te zien. Het Keurmerk geeft het verschil nu duidelijk aan.”

De Keurmerk­tegels zijn leverbaar voor bouwmarkten en speelplaatsen. Voor overige doeleinden zoals paardenstallen zijn volgens Kösters de ‘oude’ rubbertegels nog te verkrijgen. De maten voor rubbertegels zijn: 30 x 30, 50 x 50, 60 x 60 en 100 x 100 centimeter in de standaardkleuren: rood, groen en zwart. Al zijn op aanvraag ook andere kleuren leverbaar.

Reageer op dit artikel