nieuws

Jorritsma tekent voor scheiding belangen

bouwbreed Premium

almere ­ De nieuwe burgemeester A. Jorritsma­Lebbink van Almere tekent begin augustus een verklaring dat er geen belangenverstrengeling mag zijn met het familiebedrijf Jorritsma Bouw. De gemeente en de oud­minister willen elke schijn voorkomen.

“We willen absoluut niet dat er een belangenverstrengeling kan plaatsvinden tussen Jorritsma en Jorritsma Bouw”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Jorritsma Bouw is actief in Almere.

Vorig jaar werd Jorritsma beschuldigd van belangenverstrengeling. Het familiebedrijf, waar de echtgenoot van de oud minister werkzaam is, had volgens berichten in de media geprofiteerd van subsidie van het ministerie van Economische Zaken.

Uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer bleek echter dat de oud­minister haar belang in het bouwbedrijf van haar schoonfamilie conform de regels had ondergebracht. Bovendien bleek ze niet op de hoogte te zijn van de subsidieaanvragen die het familiebedrijf deed voor het project Heidemeer in Heerenveen.

De gemeente Almere heeft geen zin in problemen. Daarom is met Jorritsma afgesproken een verklaring te tekenen voordat ze aan het werk gaat als burgemeester. Haar eerste werkdag staat gepland op 18 augustus.

Overgooi

Reageer op dit artikel