nieuws

Glasvezeldoek weert brand tot drie uur

bouwbreed

cuijk ­ De brandweer stelt vaak extra eisen aan doorgangen tussen ruimtes in de utiliteit. Ook de bouwverordening stelt stringente eisen.

Colt International uit Cuijk biedt een afrolbaar brandscherm waarmee de gebruiker aan alle gangbare brandwerendheids­ en bouwvoorschriften voldoet. Het flexibele scherm is gemaakt uit glasvezeldoek met meegeweefde draden uit roestvast staal en is afgewerkt met polyurethaan.

Het sluit bij brand doorgangen, ramen of andere openingen volledig af. De montage vergt doorgaans geen ingrijpende bouwkundige voorzieningen.

De leverancier geeft de glasvezeldoek een brandwerendheid tot 270 minuten.

Een motor voor 24 Volt gelijkspanning met ruststroom­rembekrachtiging drijft het scherm aan. Afhankelijk van de afmetingen bedraagt de openingssnelheid 3 tot 10 centimeter per seconde; bij alarm sluit het scherm met 12 centimeter per seconde.

Reageer op dit artikel