nieuws

Fusie corporaties Amsterdam Almere

bouwbreed Premium

amsterdam ­ De woningstichting WVA uit Almere wordt volgend jaar overgenomen door Woningbedrijf Amsterdam. Het woningbezit van beide corporaties omvat ruim 45.000 woningen.

Voor beide corporaties vormen Amsterdam en Almere één woongebied. Volgens L. Pouw, bestuursvoorzitter van Woningbedrijf Amsterdam, zijn huurders en kopers zijn steeds meer regionaal georiënteerd. Hij verwacht van de overname een positieve invloed op de verhoging van de woningproductie.

Woningbedrijf Amsterdam, het tien jaar geleden geprivatiseerde Gemeentelijk Woningbedrijf, is al langer actief buiten de gemeentegrenzen, zoals in de gemeente Haarlemmermeer. Met een bezit van bijna 40.000 woningen is het de grootste corporatie in Amsterdam. WVA bezit 7000 woningen. Eerder al zocht corporatie De Groene Stad in Almere samenwerking met de Amsterdamse corporatie De Dageraad.

Reageer op dit artikel