nieuws

Extra heipalen voor thoraxcentrum Breda

bouwbreed

breda ­ De bouw van het nieuwe thoraxcentrum van het Amphia Ziekenhuis in Breda is weer hervat, nadat de bouw vier maanden heeft stilgelegen. Deze stop bleek eind maart noodzakelijk toen bleek dat de 350 funderingspalen 20 tot 25 procent te kort waren.

Om de fout te herstellen is gekozen voor het bijboren van nieuwe palen, naast de al geboorde palen. De palen die al in de grond zitten blijven dus gewoon zitten. Het boren van extra palen duurt ongeveer drie weken. Daarna worden de nieuwe palen getest. Door de problemen met de funderingspalen heeft de bouw van het nieuwe thoraxcentrum een vertraging opgelopen van ruim een halfjaar. De geplande oplevering is nu eind volgend jaar.

Een ander bouwproject in Breda in de wijk Belcrum had eerder dit jaar te kampen met hetzelfde probleem. Ook daar bleken de betonmortel schroefpalen te kort en zijn er extra palen bijgeplaatst.

Reageer op dit artikel