nieuws

Eilandbewoners krijgen hengel voor het wachten op water

bouwbreed

den haag ­ Bouwcombinatie Van Hemert/HBG heeft sportief de bewoners van de Haagse wijk Eilanden verrast met een hengel. Af en aan reden de honderden zandwagens afgelopen weken. Nog net voor de bouwvak slaagde Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld daardoor haar belofte waar te maken om de Eilanden na ruim twee jaar extreme droogte eindelijk te omgeven met water.

“We hebben alles op alles gezet”, zegt Frank van der Woude van de Ontwikkelingscombinatie transpirerend. “Eerlijk gezegd zijn we gewoon te laat met het water”.

De wijk Eilanden maakt deel uit van de Vinex­locatie Wateringse Veld. Onder namen van Noordland tot Vuurland zijn onder hoede van de projectontwikkelaars Interheem en Bouwfonds zes eilanden aangelegd waarop 322 woningen staan. Water was tot dusverre in geen velden of wegen te bekennen. Wel timmeren de bewoners al ruim twee jaar ijverig hun steigers en liggen de enthousiast aangeschafte boten op het droge.

“De beide ontwikkelaars hadden een andere fasering”, verklaart Van der Woude een deel van de vertraging. “De inrichting van de openbare ruimte nam daardoor nogal wat tijd in beslag”. Slecht weer plus een ­ aan de kant gezette ­ aannemer die vooral zand kwam halen als de graafmachines elders aan de slag waren, zorgden dat het werk twee kalenderjaren achterop raakte.

Bij het graafwerk is 85.000 kuub grond verzet. Vanuit de Waterlandsingel en de Rijnerwatering is begonnen gefaseerd 100.000 kuub water in te laten. Het hoogste peil wordt eind deze week bereikt.

Van der Woude: “Aanvankelijk was het plan van de aannemingscombinatie om de mensen voor de overlast een bloemetje te geven. De hengel leek ons een passender gebaar. De eilandbewoners moeten zelf uitzoeken of ze een visvergunning nodig hebben”.

Reageer op dit artikel