nieuws

Doetinchem besteedt werk opnieuw aan

bouwbreed Premium

Doetinchem besteedt werk opnieuw aan

doetinchem ­ De aanbesteding van de Wijnbergsebrug en de Bedrijvenweg in Doetinchem beginnen helemaal van voren af aan. Dat heeft het gemeentebestuur van Doetinchem besloten. Doetinchem had de bouw van de brug over de Oude IJssel en de aanleg van de weg aanbesteed volgens het design & constructmodel. Anderhalve maand geleden tikte de Europese Commissie de gemeente op de vingers nadat het Advies Centrum Aanbestedingen (ACA) uit Nieuwegein een klacht had ingediend. De gunningscriteria zouden niet duidelijk genoeg zijn en het combinatieproject zou niet geschikt zijn voor een design & constructaanpak. Het gemeentebestuur heeft naar aanleiding van de kritiek uit Brussel de lopende procedure stopgezet. De nieuwe aanbestedingsprocedure gaat in een gewijzigde vorm na de zomer van start. In september besluit het gemeentebestuur hoe de nieuwe brug en de weg worden aanbesteed.

Reageer op dit artikel