nieuws

Bouw hoogste woontoren Enschede begint volgend jaar

bouwbreed Premium

enschede ­ Volgend jaar begint de bouw van het hoogste woongebouw van Enschede. De kolos wordt circa 80 meter hoog en krijgt 24 verdiepingen. In de woontoren komen 57 riante appartementen. De oppervlakte van de appartementen varieert van 110 tot 170 vierkante meter.

De woontoren wordt gekenmerkt door opvallend ranke, hoge geveldelen van gedetailleerd metselwerk. De woontoren maakt deel uit van de ontwikkeling van het voormalige HTS­terrein aan de Boulevard in hartje Enschede. Het stedenbouwkundig plan voorziet verder in vijf verschillende gebouwen. Hierin worden in totaal 150 appartementen, zeven stadsvilla’s en commerciële ruimte ondergebracht. De gebouwen staan gegroepeerd rondom een grote patio. Deze binnentuin wordt aangelegd op het dak van de parkeerkelder waar plaats is voor 200 auto’s.

Projectontwikkelaar is de ontwikkelingscombinatie Boulevard v.o.f., bestaande uit Trebbe Bouw Oost & Noord, de Enschedese woningcorporatie Domijn, Te Pas Bouw en Thomasson Dura. Architect is KOW Architecten uit Den Haag, bureau West 8 maakte het stedenbouwkundig plan.

Reageer op dit artikel