nieuws

Architectuurprijs Apeldoorn open voor inzendingen

bouwbreed

apeldoorn ­ Architecten en opdrachtgevers wier ontwerp tussen juli 2002 en juli 2003 is gerealiseerd op het grondgebied van de gemeente Apeldoorn, kunnen meedingen naar de Architectuurprijs Apeldoorn 2003.

De prijs wordt uitgereikt tijdens de tiende Nacht van de Architectuur op 28 november in congrescentrum Orpheus in Apeldoorn. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 3500 euro en een kunstobject, ontworpen door de Apeldoornse kunstenaar Henny Froeling. Een deskundige jury van Nederlandse architecten en stedenbouwkundigen beoordeelt de inzendingen. Het lezerspubliek van de Apeldoornse Courant kent ook een prijs toe aan een van de inzendingen: de Publieksprijs Architectuur. Alle categorieën objecten worden beoordeeld, zowel woningbouw (sociale en vrije sector) en utiliteitsbouw als objecten in de openbare ruimte. Deelnemers moeten het inschrijfformulier (aanvragen bij Nysingh Dijkstra de Graaf Advocaten & Notarissen in Apeldoorn) vóór 5 september indienen met de tekeningen van het object, recente foto’s, relevante plattegronden en een korte tekstuele beschrijving. De Nacht van de Architectuur viert dit jaar zijn tienjarig jubileum en is de laatste jaren uitgegroeid tot een feest met een groot lokaal draagvlak. De avond wordt verzorgt door Stichting Bouwhuis, centrum voor mens en gebouwde omgeving, en richt zich op lokale en regionale bouwers, architecten, ontwikkelaars, corporaties, beleidsmedewerkers, bestuurders en geïnteresseerde burgers.

Reageer op dit artikel