nieuws

Aan verbouwing voor Jazzfestival komt geen spijker te pas

bouwbreed Premium

den haag ­ Installateurs, loodgieters, steigerbouwers en kraanmachinisten bestormen dezer dagen het Nederlands Congres Centrum (NCC) in Den Haag. Al voor er een noot klinkt op het North Sea Jazzfestival, schudt het deftige Congresgebouw, zoals het NCC heet in de volksmond, op zijn grondvesten.

Een ingrijpende verbouwing zonder dat er een spijker wordt geslagen. Zo kan het karwei dat aan het North Sea Jazzfestival vooraf gaat, worden omschreven.

Minstens tachtig man gaan aan de slag om het immense complex, zestien zalen verdeeld over drie etages, te voorzien van elektriciteitskabels, tribunes en aansluitingen voor geluidsapparatuur. Op het dak verrijst een enorme tent. Naast het Congresgebouw wordt in minder dan geen tijd een danszaal opgebouwd. Compleet met glas­in­loodramen, stopcontacten en waterleiding.

Verder ondergaan toiletten, elektra en nooduitgangen in allerijl een laatste inspectie. Mankementen worden stante pede verholpen.

Vandaag, klokke vijf, gaan de deuren open. Dan stromen duizenden en nog eens duizenden muziekliefhebbers het gebouw binnen.

Tenminste, als ze niet vastlopen in het verkeer. Uitgerekend tijdens het jazzweekend gaat een van de belangrijkste invalswegen van Den Haag op de schop, namelijk de Benoordenhoutseweg. “Het kan zijn”, waarschuwen de organisatoren van het jazzfestival, “dat hierdoor extra verkeersdrukte ontstaat aan het eind van de A12 richting Nederlands Congres Centrum.”

Gedemonteerd

Reageer op dit artikel