nieuws

Wao­premie per branche verschillend

bouwbreed Premium

den haag ­ Kleine bedrijven betalen vanaf 1 januari 2004 verschillende wao­premies per branche. Kleine bedrijven met een hoog arbeidsongeschiktheidsrisico, zoals in de bouw, gaan meer betalen dan collega’s met minder risico’s. Het kabinet heeft dit vrijdag besloten.

De branchegewijze premie is de opvolger van de regeling voor geïndividualiseerde premies voor kleine bedrijven die per 1 januari 2003 is afgeschaft. De bedoeling van de aangekondigde regel is het verhogen van de inspanningen voor bedrijven met weinig werknemers om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Mocht dat niet lukken, dan moeten ze in elk geval snel zorgen dat de mensen weer aan de slag komen, om de kosten te beperken. Brancheorganisaties moeten hen daarbij helpen. Sectoren met lage risico’s betalen bovendien op de nieuwe manier niet langer mee aan collega’s met hogere risico’s.

Reageer op dit artikel