nieuws

Vlaamse bouwers houden grond achter

bouwbreed

Vlaamse bouwers houden grond achter

brussel ­ In Vlaanderen beschikken de 118 lokale bouwmaatschappijen samen over 43.750 stukken bouwgrond met een totale oppervlakte van 1750 hectare. Daarop kunnen naar schatting minstens 75.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dit blijkt uit onderzoek dat de Vlaamse minister van huisvesting, Gabriëls, heeft laten instellen. De bouwmaatschappijen hebben samen ruim 67.000 gezinnen op een wachtlijst staan voor de bouw van een nieuwe woning op deze gronden. Volgens Gabriëls kunnen op deze voorraad bouwgrond ook appartementen worden gebouwd. In dat geval zouden er zelfs 105.000 sociale woningen extra voorhanden komen. De minister vindt het onaanvaardbaar dat een belangrijk deel van bouwgrond daar maar “ligt te liggen” en dat de lokale bouwmaatschappijen er niets mee doen. Hij vermoedt dat heel wat maatschappijen ook helemaal geen plannen hebben om er sociale­ of andere woningen op te bouwen.

Reageer op dit artikel