nieuws

Vervuiler betaalt schade aan natuur en water

bouwbreed

Vervuiler betaalt schade aan natuur en water

den haag ­ Het bedrijf dat schade toebrengt aan natuur, bodem of water betaalt de herstelkosten. Dat hebben de Europese ministers van milieu gisteren besloten. Staatssecretaris Van Geel (milieu) heeft tevreden gereageerd op het besluit, hoewel hij liever had gezien dat erin opgenomen was dat de schade sowieso moet worden hersteld. Nu ontbreekt het aan een vangnet en een systeem van financiële zekerheid, waardoor de schade wellicht niet wordt hersteld als de vervuiler geen geld heeft. Ons land kent sinds 1998 wel een milieuschaderegeling die schade aan bodem en water dekt. De regeling heeft hier dan ook vooral gevolgen voor de natuur en daarin levende beschermde soorten.

Reageer op dit artikel