nieuws

Ronddraaiend huis op Tilburgse rotonde

bouwbreed

Ronddraaiend huis op Tilburgse rotonde

tilburg ­ Op de Hasseltrotonde in Tilburg komt alsnog als kunstwerk een ronddraaiend huis te staan. De gemeente wees het plan voor het kunstwerk in 2001 nog af, omdat een draaiend kunstwerk op het verkeersplein gevaarlijk zou zijn. In het nieuwe plan draait het huis in twintig uur één keer rond. Volgens de gemeente levert dit tempo geen gevaar op voor het verkeer. Zij heeft kunstenaar John Körmeling opdracht gegeven een definitief ontwerp te maken. Körmeling (1951) is van huis uit architect. Hij maakte internationaal naam met opvallende landschapskunst. Zo is hij ontwerper van een drive­in reuzenrad: in plaats van het gewone bakje ging een complete auto de lucht in. De Hasseltrotonde is een belangrijk verkeersplein bij een van de toegangswegen van Tilburg. De gemeente bekijkt of het huis op duurzame energie kan draaien. Zij denkt daarbij aan zonnecollectoren of een windmolen. Onduidelijk is nog wanneer het kunstwerk klaar is.

Reageer op dit artikel