nieuws

Provincie laakt plannen Maasdriel

bouwbreed Premium

Provincie laakt plannen Maasdriel

arnhem ­ Maasdriel zit met de handen in het haar. Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben het bestemmingsplan voor het buitengebied in zijn geheel afgewezen. De gemeente heeft de keuze tussen de Raad van State of een nieuw bestemmingsplan. De kritiek van de provincie is ongezouten: het plan is onzorgvuldig in elkaar gezet, bezwaren zijn afgewezen zonder goede motivatie, het plan strookt op verschillende punten niet met de toetsingsplannen van Rijk en provincie, het staat vol illegale bouwsels. De gemeente pareert de kritiek. Het plan is in extreem korte tijd opgesteld omdat de provincie hamerde op spoed. De provincie wilde voor de bescherming van de uiterwaarden in een plan van Maasdriel terugzien, en verbond hier een bepaalde periode aan. Het gemeentebestuur heeft gedreigd met de Raad van State. Als er een nieuw plan moet komen, zal de raad vermoedelijk financiële ondersteuning en de inzet van ambtelijke uren van de provincie eisen, verwacht een woordvoerder.

Reageer op dit artikel