nieuws

Pompput loost afvalwater buitengebied op riool

bouwbreed

lisse ­ KSB uit Zwanenburg levert kant­en­klare pompinstallaties die het afvalwater van woonboten en buitengebieden op het hoofdriool lozen. Nieuw is een kunststof put met twee klokpompen in plaats van één die het afvalwater op het riool lozen.

De extra pomp garandeert dat bijvoorbeeld horecagelegenheden in het buitengebied altijd het afvalwater kwijt kunnen. Deze pompputten zijn gemaakt uit slagvast HDPE en worden ingegraven. Het leidingwerk is in corrosiebestendig materiaal uitgevoerd. Inclusief installaties wegen de kunststof putten zo’n 275 kilo. Dit pompstation voor drukriolering kan per uur tot 37 kubieke meter afvalwater van ongeveer 30 graden Celsius verwerken. De pompen kunnen het water tot 28 meter hoog stuwen. KSB levert putten van verschillende capaciteit. Inclusief schakelkast beloopt de investering zo’n 3000 euro.

Opvoerinstallatie

De mini­Compacta voert fecaliën en vuilwater uit woonboten of waterwoningen af. In deze automatische opvoerinstallatie draait een pomp met een éénkanaalwaaier of een vuilversnijder. De onderdelen zitten in een afgesloten behuizing waaruit geen stank kan ontsnappen. De installatie voert per uur maximaal 50 kubieke meter water met een temperatuur tot 35 graden Celsius af. De maximale pomphoogte bedraagt 20 meter. De pompinstallatie Ama­Drainer­Box voert vuilwater uit douches, wastafels en wasmachines af. Het systeem draait op een automatische dompelpomp. KSB beveelt deze installatie aan voor onder meer badkamers onder het rioolniveau. De benodigdheden zijn in een reukdicht en slagvast kunststof reservoir vervat. Per uur voert de pomp tot 8 kubieke meter water af dat maximaal 35 graden Celsius warm is. Het systeem stuwt het water tot een hoogte van 6,5 meter. De investering voor de mini­Compacta en de Ama­Drain­Box ligt rond de 2000 euro. Beide systemen hebben aansluitingen voor leidingen met een diameter van 180 en 250 millimeter. KSB rekent een technische levensduur van ongeveer 20 jaar voor.

Reageer op dit artikel