nieuws

Naslagwerk Trappen voor vakonderwijs

bouwbreed

Van onze redactie techniek

woerden ­ Een enkel of een dubbel scheluwe trap, een trap met twee kwarten, en trap met keepbomen, het zijn maar enkele van de negen trappen waarvan de constructie is beschreven in het Naslagwerk Trappen. Het boek, een uitgave van de Stichting Hout & Meubel, bestemd voor het vakonderwijs. De inhoud is vooral afgestemd op de praktijk van het vernieuwen of inbouwen van vaste trappen in woningen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte moet dan in overleg met een fabrikant of timmerman een geschikt type worden uitgezocht. In het boek zien de leerlingen van de vakopleiding (ROC’s en bedrijfsopleidingen) welke trappen er zijn en hoe ze moeten worden gebouwd. Uiteraard is rekening gehouden met de nieuwe eisen uit het Bouwbesluit. Heldere tekst, kleurige foto’s en duidelijke detailtekeningen maken het tot een prettig leesbaar geheel, ook voor de niet­timmerman. Overigens beperkt het naslagwerk zich tot vaste houten trappen. Betonnen en ijzeren trappen waarvan de treden met hout zijn bekleed komen zijdelings aan bod. Het Naslagwerk Trappen is te bestellen bij de Stichting Hout en Meubel te Woerden, telefoon 0348­420132, www.shm.nl. Prijs 55 euro exclusief btw.

Reageer op dit artikel