nieuws

Museum definitief in hartje Den Bosch

bouwbreed

Museum definitief in hartje Den Bosch

den bosch ­ De gemeenteraad van Den Bosch heeft de knoop doorgehakt over de nieuwbouw van een Museum voor Hedendaagse Kunst. Niet in het nieuwe Paleiskwartier, maar in de historische binnenstad bij het Noord­Brabants Museum komt straks een ‘museaal instituut van de 21ste eeuw’. Sinds de gemeente besloot de monumentale Kruithuis niet te verbouwen en uit te breiden, is gezocht naar een nieuwe locatie. Er is 10,4 miljoen euro beschikbaar voor nieuwbouw. Onlangs bood Ontwikkelingscombinatie Paleiskwartier de gemeente een locatie aan in het nieuwe stadsdeel. De voormalige Interpharmhallen met sheddaken van architect Bakema zou voor maximaal 9,5 miljoen euro geschikt te maken zijn voor het nieuwe museum. De provincie heeft al aangegeven mee te willen werken aan deze locatie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels