nieuws

Ingenieursbureaus zien omzet stijgen

bouwbreed

Ingenieursbureaus zien omzet stijgen

den haag ­ De vijftig grootste ingenieursbureaus van Nederland hebben vorig jaar gezamenlijk bijna 4 procent meer omzet geboekt dan het jaar ervoor. Fugro is met een omzet van 946 miljoen euro nog altijd het grootste bureau, zo blijkt uit een inventarisatie van het Technisch Weekblad. Samen zetten de ingenieursbureaus het afgelopen jaar 4,03 miljard euro om. Dat is 3,8 procent meer dan de 3,88 miljard in 2001. Zeventien bedrijven uit de top­50 zagen hun omzet in 2002 met meer dan 10 procent toenemen. Daarentegen moesten elf bureaus genoegen nemen met minder opbrengsten. In 2001 kampten nog slechts vijf ingenieursbureaus met een lagere omzet. In de top van de ranglijst veranderende weinig. Fugro en Arcadis steken nog altijd met kop en schouders boven de rest uit. Grontmij, DHV, Oranjewoud, Kema, Haskoning, Holland Railconsult hebben het gat met hun volgers alleen maar zien groeien. Het eerste bedrijf dat een plaatsje moest inleveren, is terug te vinden op plaats vijftien. Het Eindhovense ingenieursbureau ACE verloor zijn veertiende plek op de ranglijst aan Deerns uit Rijswijk.

Reageer op dit artikel