nieuws

Imtech sleept orders telecommarkt binnen

bouwbreed

gouda ­ Imtech heeft in verschillende Europese landen voor bij elkaar 30 miljoen euro telecomopdrachten in de wacht gesleept. Die zijn onder meer binnengehaald door dochterondernemingen van de technische dienstverlener die vorig jaar in Duitsland en België werden overgenomen. Nieuwe vestigingen in Zweden en Engeland droegen ook bij aan de succesvolle acquisitie.

De beursgenoteerde onderneming wil groeien op de Europese markt waar de telecombedrijven het aanleggen en onderhouden van netwerken niet meer in eigen beheer doen. Imtech wil van de verschuiving van de aandacht gebruik maken om dergelijke klussen in heel Europa naar zich toe te trekken. De orders zijn door Imtech Telecom binnengehaald. In Duitsland wordt voor E­Plus, dat deel uitmaakt van het Nederlandse KPN Mobile, de capaciteit van het netwerk van deze aanbieder van mobiele telefonie uitgebreid. Imtech verzorgt voor de Duitse onderneming in het oosten en noorden van het land naast de projectorganisatie ook de invoering van een aantal technische vernieuwingen. In Scandinavië wordt in samenwerking met Lucent Technologies voor Song Networks, de grootste telecomoperator van de Noord Europese regio, twee jaar lang het telecomnetwerk onderhouden.

Uitbreiding

Het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap heeft in België opdracht gegeven voor de uitbreiding van een groot netwerk. Imtech zorgt hierbij voor het onderhoud en het advies, de monitoring en de opleiding en het projectbeheer. Het Engelse project is een opdracht van Telewest dat voor zijn zakelijk klanten een nieuw glasvezelnetwerk aanlegt. De uitbreiding moet een kostenbesparing en verbetering van de dienstverlening opleveren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels