nieuws

Hogesterktestaal is voordelig materiaal

bouwbreed Premium

Hogesterktestaal is voordelig materiaal

stockholm ­ Hogesterktestaal spaart het milieu en de portemonnee van bedrijven die het gebruiken. Dat concludeert het Zweedse staaltechnologisch instituut Jernkontoret. Dat voerde de studie uit met staalplaatleverancier SSAB Tunnplåt. De milieuvoordelen doen zich onder meer voor in de vorm van een lagere uitstoot van koolstofdioxide, stikstofoxyde en zwaveldioxide en doen zich volgens de onderzoekers voor in alle fasen die het materiaal doormaakt.

Hetzelfde doet zich voor bij de producten die uit hogesterktestaal worden gemaakt. Die vergen minder materiaal en ontwerptechnische inspanningen dan vergelijkbare constructies uit ‘gewoon’ staal en zijn lichter en sterker waardoor ze beter met producten uit andere materialen kunnen concurreren. Die eigenschappen verbeteren ook de arbeidsomstandigheden. Daarbij hebben constructies uit hogesterkte staal een kleinere energie­inhoud.

Reageer op dit artikel