nieuws

Havenkade Tiel ernstig verzwakt

bouwbreed

Havenkade Tiel ernstig verzwakt

tiel ­ De Havenkade in Tiel is sinds gisteren door de gemeente afgesloten voor al het autoverkeer. De ongeveer vijftig jaar oude kade, gelegen tegen de binnenstad van Tiel, is niet meer bestand tegen zware verkeersbelasting. Uitspoelend zand bij hoogwater en corrosie van de stalen ankerstangen en ankerschotten hebben de kade de afgelopen jaren ernstig verzwakt. Uit onderzoek door ingenieursbureau Arcadis is gebleken dat absolute veiligheid niet meer gegarandeerd is bij belasting met autoverkeer. Aanvankelijk zou de kade worden opgeknapt, tegelijk met de herstructurering van het haventerrein achter de kade. Omdat deze plannen zijn uitgesteld tot volgend jaar, heeft Tiel besloten de Havenkade nu voor verkeer af te sluiten. De gemeente moet nog een beslissing nemen over het opknappen of vervangen van het bouwwerk. Complete vervanging van de kade kost naar schatting 3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel