nieuws

Groter sciencepark hoofdstad op de tocht

bouwbreed

Groter sciencepark hoofdstad op de tocht

amsterdam ­ De Raad van State moet de spectaculaire vergroting van het sciencepark in de Amsterdamse Watergraafsmeer schorsen. Dat bepleitten omwonenden tijdens een langdurige rechtszitting bij de Raad. De huidige faculteiten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) wordt uitgebreid en aangevuld met zevenhonderd studentenwoningen, vierhonderd woningen in de marktsector, een hotel en congrescentrum, kantoren en bedrijfsruimten. Men denkt nog over de bouw van een spoorwegstation. Volgens de gemeente en de UvA zou schorsing van het bestemmingsplan voor de uitbreiding een ramp zijn. Vorige maand konden geïnteresseerde projectontwikkelaars zich melden. Volgens planning zou de bouw medio volgend jaar moeten beginnen. De UvA is bang voor aanzienlijke verliezen als de bouwplannen worden vertraagd. De omwonenden laken het plan. Volgens hen verdwijnt in één klap alle groen uit het gebied. De Raad van State doet binnen twee weken uitspraak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels