nieuws

Gemeente boos over opzetje Gelredome

bouwbreed

arnhem ­ Het staat helemaal nog niet vast dat vastgoedbeheerder TCN uit Nieuwegein in de toekomst de exploitatie van stadion Gelredome in Arnhem op zich mag nemen. De gemeente dient die exploitatie na aankoop van het stadion en de omliggende grond via een openbare aanbesteding te gunnen aan de best biedende partij.

Dat is volgens een woordvoerder van de gemeente Arnhem recentelijk gebleken uit een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie heeft in Brussel overleg gevoerd over de exploitatie van gemeentelijke stadions en daaruit is gebleken dat een dergelijke onderneming onder de Europese aanbestedingsregels valt. Dus het feit dat TCN, Gelredome en Vitesse een overeenkomst presenteerden, geeft de vastgoedbeheerder niet automatisch het recht op toekomstige exploitatie. Verantwoordelijk wethouder R. Gast van Arnhem is bijzonder ontstemd over de plannen die de drie partijen woensdag openbaar maakten. Daaraan ontbreken twee onderdelen van het gemeentelijk reddingsplan, namelijk de samenvoeging van Vitesse en Gelredome in een holding en het opstappen van de huidige besturen, die miljoenentekorten hebben laten ontstaan.

Verbijsterd

Gast stelt dat hij het reddingsplan van bijna 30 miljoen euro intrekt als TCN, Vitesse en Gelredome zich niet aanpassen. “Het is dit plan of niks. De gemeente is geen geldschieter”, aldus de wethouder. B en W zijn “verbijsterd en stomverbaasd” dat het tegen alle afspraken in uit de media moest vernemen dat er een convenant zou worden getekend. Een meerderheid van de fracties schaart zich achter het dreigement van het college, zo blijkt uit een verklaring. “Vitesse en Gelredome stellen hun toekomst zo in de waagschaal”, menen de politici. Vitesse en Gelredome hebben het convenant met TCN afgesloten zonder de gemeente daarbij te betrekken, terwijl de overeenkomst gebaseerd is op de miljoeneninjectie van de gemeente.

Reageer op dit artikel