nieuws

Denemarken herstelt via bouw economie

bouwbreed

Denemarken herstelt via bouw economie

kopenhagen – De Deense regering wil de groeiende werkloosheid en het vertraagde economische herstel te lijf gaan met stimulering van de bouwbedrijvigheid. Voor een later stadium geplande gesubsidieerde woningbouw en aanlegprojecten worden naar voren gehaald. Ondermeer onderhandeling met de vereniging van Deense gemeenten (KL) moet ertoe leiden dat de bedoelde activiteiten al dit jaar uit de startblokken komen in plaats van volgend jaar, zo heeft minister van economie Bendt Bendtsen laten weten. Bouwwerkgeversorganisatie Dansk Byggeri (DB) noemt het initiatief ‘verstandig’, daar het herstel van de internationale conjunctuur duidelijk langer op zich laat wachten dan voorzien.

Reageer op dit artikel