nieuws

Bouwvakkers vinden schat

bouwbreed

BERGEN OP ZOOM ­ Twee medewerkers van bouwbedrijf Kanters konden hun ogen niet geloven toen ze bij graafwerkzaamheden in het Havenkwartier in Bergen op Zoom een grote hoeveelheid gouden munten, sieraden en zilveren voorwerpen vonden. In het Havenkwartier bouwt Kanters een groot aantal woningen.

De bouwvakkers waren onder een bordes van een van de woningen in aanbouw aan de Rijtuigweg aan het graven, toen ze op de ‘schat’ stuitten. De vondst bestaat uit minimaal 140 munten, twee gouden oorhangers, een gouden broche, twee gouden ringen, vier zilveren gespen, een tasbeugel en een soort zakmes.

De oudste munt dateert uit circa 1625, de jongste uit 1793. Waarschijnlijk zijn de voorwerpen rond 1795 in de grond gestopt om ze te verstoppen voor het Franse leger dat de stad toen innam.Volgens stadsarcheoloog Vermunt gaat het om een unieke vondst. De waarde is nog niet te schatten. De munten moeten eerst schoongemaakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels