nieuws

Zeeuws­Vlaamse N61 dubbelbaans veiliger

bouwbreed

den haag ­ De bouw van de Westerscheldetunnel in combinatie met het wegvallen van de veerverbindingen maakt de aanpak van de rijksweg N61 tussen Hoek en Schoondijke extra urgent. Op de landelijk gelegen enkelbaansweg wordt het steeds drukker en gevaarlijker.

Minister De Boer (verkeer) adviseert de Tweede Kamer te kiezen voor een variant waarbij de weg op het drukste stuk, tussen Hoek en Biervliet, twee keer twee rijstroken krijgt en het stuk tussen Biervliet en Schoondijke twee keer één rijstrook plus vluchtstroken. Een omleiding om Schoondijke moet dit dorp verlossen van de huidige verkeersoverlast. De weg wordt voorzien van parallelwegen en voor het grootste deel tevens van een vrijliggend fietspad.

De N61 telt momenteel één rijbaan met vrijliggende fietspaden. De rijbaan wordt gebruikt door zowel het doorgaand snelverkeer, bestemmingsverkeer als landbouwverkeer en telt een groot aantal erfaansluitingen. Er gebeuren relatief veel ongelukken. Het aantal is bovendien sinds 1986 tegen de landelijke trend in gestegen.

Reageer op dit artikel