nieuws

Wolseley koopt Franse keten Pinault Bois

bouwbreed

londen ­ De Britse groothandel in loodgieters­ en verwarmingsmaterialen Wolseley koopt de Franse keten Pinault Bois & Materiaux PBM van het warenhuisconcern Pinault­Printemps­Redoute. Wolseley betaalt 565 miljoen euro voor het Franse bedrijf. De Britse keten is in Nederland eigenaar van Wasco.

PBM is de tweede bouwmaterialenhandel van Frankrijk met een marktaandeel van 8 procent. Over het afgelopen jaar haalde het bedrijf een omzet van 1,3 miljard en een operationele winst van 72,3 miljoen euro. PBM beschikt over ruim 300 vestigingen, waaronder 22 voor de invoer en bewerking van hout, en heeft 5.300 werknemers. Wolseley is in Frankrijk al eigenaar van verlichtingshandel Brossette, dat met PBM onder één directie wordt samengevoegd. Wolseley wil al enige tijd verder uitbreiding op het Europese vasteland. Frankrijk is daarbij een belangrijk doel, omdat het de grootste bouwmarkt van Europa is. Volgens Wolseley zelf wordt in Frankrijk jaarlijks 147 miljard euro aan bouwen uitgegeven tegen 125 miljoen in Groot­Brittannië zelf. Wat PBM betreft wil Wolseley het succesvolle concept van de ‘shop in the shop’ toepassen.

Reageer op dit artikel