nieuws

Volkswagen zet nieuwe Transporter op de weg

bouwbreed

leusden ­ Volkswagen levert vanaf 12 juni de nieuwe Transporter. De gesloten dieselvariant T800 kost zonder btw 16.550 euro. Als eerste zet de fabrikant een gesloten bestelwagen en een Kombi met een normaal of middelhoog dak op de weg. Later volgen andere modellen zoals een chassis cabine en een bestelwagen met een hoog dak.

Als eerste zijn vanaf deze maand de gesloten bestelwagen en de Kombi met een wielbasis van 3000 millimeter voor te bestellen. Volkswagen levert die als 1.9 TDI met 63 of 77 kilowatt en als 2.5 TDI van 96 of 128 kilowatt. In alle modellen zit een handgeschakelde zesversnellingsbak. De fabrikant voorziet ook de chassis dubbele cabine met een 1.9 TDI­motor. Later dit jaar volgen de benzinemotoren 2.0 met 85 kilowatt en 3.2 V6 met 170 kilowatt. Volkswagen biedt dan ook een automaat aan met zes versnellingen met Tiptronic­actuator en 4Motion vierwielaandrijving.

Wielbasis

De nieuwe Transporter meet in lengte, breedte en hoogte respectievelijk 4890, 1910 en 1960 millimeter. De versie met lange wielbasis beslaat 5290 millimeter. Het middelhoge dak reikt tot 2160 millimeter en het hoge dak tot 2460 millimeter. In de laadruimte past een volume van 5,8 tot 9,3 kubieke meter. De verbeterde ophanging van de voorwielen verbeteren de wegligging en beperken het lawaai in de cabine.

De Transporter beschikt standaard over een bestuurdersairbag, ABS, een elektronisch sperdifferentieel, een aandrijfslipregeling en een motorslipregeling. De bedrijfswagen heeft ook een rechterschuifdeur en warmtewerend glas. Het stuur is in hoogte en lengte verstelbaar en heeft stuurbekrachtiging. De lading kan met behulp van zes sjor­ogen worden vastgezet.

Reageer op dit artikel