nieuws

Sharp­beveiliging heeft goed geheugen voor gezichten

bouwbreed

camas ­ Niet altijd bieden systemen die een gezicht scannen en identificeren een even goede beveiliging. Sharp Labs of America bedacht een systeem dat volgens de ontwikkelaar altijd en foutloos werkt.

Een beveiligingsinstallatie herkent soms gezichten niet en kan zo het gezicht van een onbekende inbreker verwarren met dat van de geregistreerde conciërge. Het systeem kan ook op tilt springen wanneer het geen afzonderlijk gezicht meer ontdekt in een menigte en vervolgens iedereen de toegang weigeren. Dergelijke fouten ontstaan bijvoorbeeld door problemen met het licht en de hoek of de afstand tussen het gezicht en de camera. Sommige systemen rekenen elke opname langdurig na en hinderen zo de doorstroming. Het systeem van Sharp haalt een individu uit de massa en identificeert die aan de hand van zijn huidskleur. Een reeks filters versterkt de kenmerken van het gezicht en maakt er een afzonderlijk beeld van. De programmatuur filtert de achtergrond weg zodat het gezicht duidelijker afsteekt. Het resultaat wordt bijvoorbeeld vergeleken met de geregistreerde foto’s van medewerkers. De installatie kan op die manier ook gezichten in een massa blijven volgen.

Reageer op dit artikel