nieuws

Schuld houdt Econosto in wurggreep

bouwbreed

rotterdam ­ Econosto heeft een maand extra de tijd gekregen om met obligatiehouders overeenstemming te bereiken over de aflossing van een lening van ruim 27 miljoen euro. De technische dienstverlener uit Rotterdam hikt al lang tegen een oplossing met de obligatiehouders aan.

Econosto heeft gisteren verder bekendgemaakt dat de raad van commissarissen is ververst door het aftreden van een commissaris en het aanstaande aftreden van twee anderen. Verder is bestuurder J. van Os officieel benoemd tot bestuursvoorzitter. Vooral het aftreden van de gerenommeerde J. van Caldenborgh is een aderlating. Volgens Van Os treedt hij om persoonlijke redenen terug maar blijft nog even aan totdat de kwestie met de lening achter de rug is.

Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van 30,5 miljoen euro. Bovendien balanceert de Franse dochter Malbranque op de rand van de afgrond. Daarnaast hangt de schuld als een loden last om de nek van het bedrijf. De lening loopt op 5 juni na zeven jaar af. Eigenlijk wilde Econosto de aflossing met nog eens zeven jaar uitstellen, maar daartegen kwam een groep schuldeisers in het geweer.

Inmiddels heeft het bedrijf een commissie met vertegenwoordigers van de obligatiehouders aan het werk om een oplossing te vinden. “Men zoekt vooral naar een lagere conversiekoers. Die is nog gebaseerd op een aandeelprijs van tussen de 12 en 13 euro”, aldus Van Os.

Reageer op dit artikel