nieuws

Inspectie krakend gebouw

bouwbreed

Inspectie krakend gebouw

meppel ­ Nader onderzoek moet definitief uitsluitsel geven over scheurende en krakende geluiden in het pand van thuiszorgorganisatie Icare in Meppel. Uit voorzorg moesten dinsdag alle medewerkers het begin vorig jaar opgeleverde hoofdkantoor verlaten. Deskundigen houden het er na een eerste inspectie op dat het geluid moet zijn veroorzaakt door de werking van diverse materialen op elkaar. Krimp en uitzetting door vochtigheid en temperatuurwisselingen verlopen per materiaal anders, waardoor frictie ontstaat. Volgens de onderzoekers komen dergelijke geluiden wel vaker voor bij kantoorgebouwen van deze omvang. De oorzaak moet vooral gezocht worden in een combinatie van beton, hout, metalen leidingen en kunststof isolatiemateriaal. Inmiddels zijn de aannemer en de constructeur zekerheidshalve toch een uitgebreider onderzoek begonnen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Meppel neemt dit onderzoek, waarvoor ook gegevens van de afdeling Bouw­ en Woningtoezicht van de gemeente zijn opgevraagd, ongeveer een week in beslag.

Reageer op dit artikel