nieuws

Hotel New York wil ijsbaan op dak

bouwbreed

rotterdam ­ Hotel New York aan het Koninginnenhoofd in Rotterdam is bezig plannen te ontwikkelen voor een openlucht ijsbaan bovenop het dak van een eventuele uitbreiding achter het hotel.

De nieuwbouw van het populaire hotel op de Kop van Zuid gaat, zoals de plannen nu zijn, drie tot vier lagen tellen en komt op de parkeerplaats tussen het monumentale hotelgebouw en pakhuis Las Palmas.

Of de plannen ook financieel haalbaar zijn, kan hoteleigenaar A. Tieleman nog niet bepalen. De ideeën zijn volgens woordvoerder R. Veerkamp nog in een zeer prille ontwikkelingsfase en zullen niet voor 2005 kunnen worden gerealiseerd. Technisch gezien zou het volgens Tieleman in ieder geval te doen moeten zijn. In de zomer kan de ijsbaan wellicht omgetoverd worden tot een zwembad, zodat er kan worden gezwommen. Hij heeft de plannen voorgelegd aan de plannenmakers van de Kop van Zuid en die waren erg geïnteresseerd.

Ook bestaat het idee de nieuwbouw met ijsbaan te verbinden met het hotelpand door een glazen brug. De hoteldirecteur hoopt de plannen over een jaar te kunnen presenteren.

Reageer op dit artikel