nieuws

‘Heijmans werkte volgens tekeningen’

bouwbreed Premium

zwolle ­ Heijmans zegt geen directe schuld te hebben aan de problemen met de lekkende parkeerkelder in Zwolle. Volgens de bouwer is het werk uitgevoerd volgens de tekening van opdrachtgever NS Vastgoed.

Dat er toch water sijpelt in de constructie moet dan komen door ontwerpfouten van NS Vastgoed. Onder het dwingende oog van de gemeente werkt het bouwbedrijf nu aan het dichten van de gaten.

In juni vorig jaar zou het plein boven de garage nabij het Zwolse station door de gemeente zijn ingericht. Zover is het echter nog niet gekomen omdat de kelder lekt, zo bleek al tijdens de bouw. Zowel door het dak als door de vloer kruipt het water naar binnen. Inmiddels is ook de tweede opleverdatum van het plein, 1 april, al voorbij.

Volgens H. Artz, directeur Heijmans IBC Bouw uit Assen zijn de lekke plekken in het dak inmiddels gelokaliseerd. Er is bij de aanleg geen dakbedekkingfolie gebruikt, maar een cement/bitumen gebonden materiaal dat beter geschikt zou zijn. Toch zijn er in dit materiaal kleine gaten ontstaan. Of er alleen op die plekken een nieuwe deklaag wordt aangebracht of de totale dakbedekking wordt vernieuwd is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel