nieuws

Grootste bouwproject van Nederland, de Betuweroute, kampt met weinig tegenslag tijdens uitvoering

bouwbreed

utrecht ­ Bij de Betuweroute heeft het Rijk verzuimd 20 procent voor scopewijzigingen mee te financieren. Bij elke verandering is daarom meteen sprake van kostenoverschrijding met een gat op de rijksbegroting en dat leidt tot grote ergernis in ‘Den Haag’. Projectdirecteur Patrick Buck heeft afgeleerd te schrikken van politiek gekrakeel en werkt stug door.

‘Den Haag verandert zelf telkens weer de bestelling’ De Betuweroute is het grootste project van ons land en werkt met een projectbegroting van 4,71 miljard euro. In het 160 kilometer lange traject worden de tweede, derde en vierde boortunnel in Nederland aangelegd. Het werk is alleen al in zijn omvang bijzonder en kampt tijdens de uitvoering nauwelijks met tegenslagen. De bezettingen van de milieubeweging, het modderkruipertje en een verzakking in de A15 liggen nog vers in het geheugen, maar hebben geen noemenswaardige invloed op de voortgang.

Schouderklopje

Reageer op dit artikel