nieuws

Corporatie in Borne vervangt 400 cv­ketels

bouwbreed Premium

Corporatie in Borne vervangt 400 cv­ketels

BORNE ­ Een woningcorporatie in Borne vervangt bij vierhonderd huurders de cv­ketels met een open verwarmingssysteem. Woonbeheer Borne neemt deze maatregel naar aanleiding van een ongeluk in december vorig jaar. Vier personen liepen koolmonoxidevergiftiging op als gevolg van een defecte gasregelaar in de ketel. Woonbeheer Borne heeft reeds 250 ketels vervangen en zal na de bouwvak het restant vervangen door nieuwe HR­ketels. De operatie kost 700.000 euro. De woningcorporatie financiert de investering uit de reserves. Normaliter zouden de vierhonderd ketels in de periode tussen 2003 en 2005 worden vervangen wegens afschrijving. “Maar door dit ongeluk met koolmonoxide willen we geen enkel risico lopen. De huurders zijn er blij mee. De nieuwe HR­ketel bespaart op de stookkosten en men heeft een veiliger systeem”, aldus een woordvoerder. De omstreden ketels functioneren met een ‘open’ verbranding. De zichtbare waakvlam kan handmatig worden ontstoken. Door een slecht functionerende gasregelaar of een slechte ventilatie in de woning kan koolmonoxide blijven hangen. De ketel waarmee het ongeluk in Borne gebeurde, was eigendom van Relan Pensioen. Deze verving vervolgens in 49 huurwoningen de cv­ketels door nieuwe.

Reageer op dit artikel