nieuws

Zes lagen polycarbonaat op het dak

bouwbreed

darmstadt ­ Het isoleert goed warmte, is extreem stijf en biedt ook in koude toestand voldoende buigvermogen.

Zo omschrijft Makroform uit Darmstadt de eigenschappen van de plaatmaterialen Makrolon multi longlife 6/16­20 en Makrolon multi longlife 6/20­20. Het plaatmateriaal bestaat uit zes lagen polycarbonaat en heeft een dikte van 16 en 20 millimeter. Volgens de fabrikant weerstaan de platen extreem hoge puntbelastingen. Het lichte gewicht maakt Makrolon gemakkelijk te verwerken en de drager kan met een minder zware constructie toe. Deze eigenschappen verminderen de bouwkosten. De leverancier noemt het materiaal absoluut weerbestendig en om die reden geschikt voor alle mogelijke dakbedekkingen. Het materiaal valt onder de zogeheten i­Line van Makroform, een gezamenlijk bedrijf van Bayer en Roehm.

Reageer op dit artikel