nieuws

Westerscheldetunnel laat Terneuzen groeien

bouwbreed

terneuzen ­ Versterken van de centrumpositie van Terneuzen binnen de stad en regio. Dat is het belangrijkste doel van het masterplan Axelsedam voor de zuidkant van de binnenstad. Een belangrijke factor daarbij is de komst van de Westerscheldetunnel. Wil Terneuzen profiteren van de tunnel, dan moet de stad zich sterker onderscheiden van concurrerende plaatsen als Middelburg, Goes en Vlissingen.

Het plan van het Rotterdamse bureau KuiperCompagnons is gisteren gepresenteerd door het college van B en W. De makers benadrukken dat geen blauwdruk is, maar een langetermijnvisie voor een periode van zo’n dertig jaar, die een leidraad vormt voor ingrepen in het plangebied. De totale kosten worden geschat op 50 miljoen euro. Het plan richt zich op zes aan elkaar grenzende gebieden die geen samenhang hebben en nu nogal geïsoleerd liggen. De bedoeling is ze duidelijk bij het centrum te betrekken. Dat moet gebeuren door een betere ontsluiting en het ontwikkelen van woningen, winkels, kantoren en parkeergelegenheid.

Intussen wordt al invulling gegeven aan de richting die het masterplan schetst. Voor de kop van de Noordstraat, de meest zuidelijke kant van de centrale winkelstraat, zijn plannen in ontwikkeling voor een bioscoop, winkels en woningen. In het Schuttershofgebied zijn eveneens winkels en woningen gepland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels