nieuws

Voorjaar

bouwbreed

Voorjaar

Waarom maken mensen natuurreizen naar verre oorden? Onder meer om iets te ervaren of in werkelijkheid te zien wat je hier denkt te missen. En als je niet in staat bent om op safari in Afrika te gaan, is een bezoek aan Diergaarde Blijdorp mogelijk of kun je voor de buis blijven hangen om naar Discovery Channel te kijken.

Desalniettemin is vrije natuur ook in Nederland en zeker in de periode vlak na de winter waar te nemen. Het frisse groen aan de bomen, de ontluikende sneeuwklokjes en krokussen, weg die angst voor een bevroren waterleiding en met de komst van de eerste vluchten kieviten en grutto’s uit het zuiden verschijnen ook in colonne de eerste motorrijders op een zonnige zaterdag om de stilte te verbreken. Overal heerst een uitgelaten sfeer.

De angst voor vorst en vorstverlet is nu definitief van de bouwplaats verdwenen. Het verlet is immers een gesel voor de bouwdirecties die gewoon blijven werken terwijl hun bouwvakkers ontspannen rondjes draaien op de schaatsbaan of een aardige poldertocht hebben uitgekozen. Nee, nu niets meer van dat alles: de koffiejuffrouw in de keet knipoogt naar de hoofduitvoerder, de algemeen directeur werkt elke dag wat langer door bijgestaan door zijn secretaresse, bouwvakkers beklimmen andermaal de steigers en bij het passeren van een jonge vrouw weerklinkt de eerste baltsroep over de bouwplaats. Hoera, het is lente. Het lijkt wel een nieuwe documentaire op Discovery Channel.

Reageer op dit artikel