nieuws

Verouderde ziekenhuizen vervangen door nieuwbouw

bouwbreed Premium

utrecht ­ Het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen heeft drie instellingen voor geestelijke gezondheidszorg vergunning verleend voor nieuwbouw van verouderde voorzieningen. In Laren, Hardenberg en Zutphen verrijzen de nieuwe gebouwen. Met de nieuwbouw is in totaal 22 miljoen euro gemoeid.

In Zutphen komt op het Spittaalterrein een regionaal centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Opdrachtgevers zijn GGNet instelling voor geestelijke gezondheidszorg uit Warnsveld en de Gelre Ziekenhuizen uit Zutphen. De bestaande psychiatrische afdeling van het ziekenhuis wordt volledig in de voorziening geïntegreerd. Daarnaast wordt de verouderde huisvesting van GGNet in Zutphen vervangen.

De sterk verouderde psychiatrische voorziening Julianaoord in Laren wordt, in opdracht van de Symfora Groep, vervangen door twee nieuwe gebouwen. Voor drie monumentale panden op het terrein van Julianaoord moet een nieuwe bestemming worden gevonden. Op het terrein van het streekziekenhuis in Hardenberg ten slotte, komt een regionaal centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Het op het terrein van het ziekenhuis aanwezige Riagg­gebouw wordt in het bouwvolume van het regionaal centrum opgenomen.

Reageer op dit artikel